home about freebies twitter tumblr follow


Writter

W E L C O M E . Farah is a short name. SPM-2016. Don't know much about world. Friendly is good :)

ARCHIEVE



Walkie-Talkie


# Be nice#liar[x]#Mention me if you done follow #Don't press 'Go' many times

CREDIT

- Skins by Adila
basecode Mayra.
It's almost there
Monday, 28 December 2015 | 0 Comments

Assalammualaikum ,

Bila kira balik tinggal berapa lagi baki cuti sekolah hujung tahun ni, tinggal beberapa hari lagi. Tak sedar rupanya banyak masa yang dah berlalu. Tak sedar2 sekolah dah nak start. Apa perasaan kamu kalau sekolah mau start sudah? Confess your heart. Mesti ada yang Excited gileerr, Happy, unpatient  . Tapi, pasti ada juga yang tak suka, malas dan bebanyak lagilah. Apa boleh buat, itulah namanya pelajar dan sekolah.

Bila sekolah sudah start, bermulanya lah Kelas. kau kena duduk dalam kelas beberapa jam. Dengar guru berbicara, Kerja rumah melanda, Perhimpunan pagi setiap hari. Berbaris ikut kelas setiap hari, berdiri selama beberapa minit waktu perhimpunan hanya untuk dengar ucapan guru-guru yang membosankan, pakai uniform sekolah. pakai kasut putih yang akan jadi mangsa untuk dipijak dan sebagainya
Tapi, disebalik semua benda tu, ada hikmahnya juga. Itu juga yang akan membolehkan kita untuk berjaya dengan cemerlang dalam pelajaran. Even kita perlu dengar banyak leteran

Selain tu, tak dilupakan juga. Pergi kantin denga kawan ramai2, buat bising waktu guru tiada dalam kelas, lepak sama kawan2, buat kerja rumah sama2, buat pembentangan kerja kursus dalam kelas, kongsi cerita dengan guru2, pergi bilik kaunseling, masuk bilik guru dan banyak lagilah.

Dan itu pasti akan menjadi kenangan, even it worst or better. Banyak kenangan yang terbina waktu zaman sekolah rendah dan menengah ni. Banyak jugalah. Ada yang korang lupa dan ada yang akan korang akan ingat berabisan.

Sebahagian yang tidak sabar untuk ke sekolah mungkin juga tidak bermaksud dia nak masuk kelas yang ada guru. Tapi, rindu lepak dengan kawan2 , play a game together dengan member dan pasti ada lagi selain tu. Kan?

Kalau sekarang, pelajar sekolah tengah sibuk prepare untuk tahun depan. Untuk prepare sekolah yang tidak lama lagi akn bermula. Tapi untuk pelajar U, sibuk menghadapi examination diorang.  Good luck untuk korang yah .

Tapi , pasti disebalik yang sebahagian kita ni fikir sekolah tidak Best, pasti ada hikmahnya disitu. Such as, Boleh jadi pelajar cemerlang.  jadi budak baik. Dan juga memampukan kita untuk dapat kerja yang even better then boleh bagi makan dan tanggung perbelanjaan mak bapa dan keluarga dengan hasil duit dari kerja kita yang baik dan Halal tu. Alhamdullillah bolehlah juga kita balas jasa mak bapa kita tu. Yang penting hasil duit kita Halal.

Sampai disini sahaja saya berbicara. Assalammualaikum

Post a Comment